waar de A9 en jij elkaar ontmoeten   

Infraprojecten en Buurbouw?

Buurbouw geeft meerwaarde voor de omgeving door en tijdens de bouw van grote infraprojecten. Want met het project van groot formaat is er ineens van alles aanwezig: kilometers bouwhek, allerlei materialen, machines, puin, zand en grond, heel veel bouwvakkers en ander personeel als potentiele klanten, ruimtes om te experimenteren, ruimte voor innovatie, stageplekken, een stoer decor, heel veel kennis en ervaring en nog veel meer. Een project van grote omvang biedt allerlei mogelijkheden voor de omgeving en wordt samen bepaald met de mensen die er wonen en werken. Voor de kansen is Buurbouw opgericht: een samenwerking tussen de buurt en het project.

Bij onderstaande projecten is Buurbouw actief.

Buurbouw en de A9 Badhoevedorp - Holendrecht

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie VEENIX verbreden de snelweg A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar 4 rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de snelweg A9 over een lengte van 1,3 km verdiept aan, met 3 overkappingen: 1 ter hoogte van het Oude Dorp, 1 ter hoogte van het Stadshart en 1 ter hoogte van het Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komt in totaal 14 km aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is het 5e en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Meer informatie over dit project

Buurbouw en de A9 Gaasperdammerweg

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS breiden de A9 Gaasperdammerweg uit. Dat is nodig om deze economisch belangrijke regio bereikbaar te houden. En minstens zo belangrijk: we verbeteren de leefbaarheid in de buurt met een tunnel van 3 kilometer lang. Zo beperken we geluidsoverlast en verbeteren we de luchtkwaliteit in de woonwijken langs de tunnel. Bovendien verbinden we de stadsdelen in Zuidoost met een park op de tunnel. Het geeft hinder, maar ook kansen.

Meer informatie over dit project